středa 16. ledna 2013

Jak vyzrát na prezidenta

Kdybyste náhodou měli dost aktuální prezidentské freakshow, která v příštích dnech nabere jistojistě zcela spektakulárních rozměrů, je tu pro vás záchrana, alespoň tedy pro Facebook a pro Twitter. Většinu agitačních i dehonestujících příspěvků lze totiž zablokovat a nahradit něčím mnohem zajímavějším, jako například obrázky hřbitovů, rakví či oživlých mrtvol (samozřejmě je můžete nahradit fotkami štěňátek, ale pokud nejsou minimálně přejetá autem, jste zřejmě na tomto blogu omylem).



Postup je velice jednoduchý: Pokud používáte Google Chrome, nainstalujte si utišující plugin Unpolitic.me, pokud nepoužíváte Google Chrome, nainstalujte si nejdříve jej. Po instalaci je třeba zadat klíčová slova, jež se mají na Facebooku a Twitteru blokovat a nahrazovat rss vláknem. Doporučuji tedy zvolit slova jako "Zeman", "Miloš", "Schwarzenberg", "Karel", "prezident", "volby", "kníže", "zmrd", "svině", "Buzková", "Bohdalová", "Šlouf", "Aligátor", "Lukoil", "Kalousek", "Mlha", "plesnivej dědek", "dědek zpívá", "ktéé tomof muj, ktééé tomof muj", případně "Už jste zaregistrovali Vládneme, nerušit? Opoziční smlouva byla fakt svinstvo!" 

V další části je pak nutné zadat rss vlákno, kterým se bude obsah nahrazovat. Je spousta možností: například v dnešním zlém světě tolik pravdivé Cyanide and happiness (rss zde) a zajímavá by rozhodně byla i Česká společnost pro sterilizaci, ale obsah jejich webu se bohužel na Facebook nenačítá a je nutné prokliknout. Z tohoto důvodu je lepší použít obrázkové rss spíše než textové.



Jak už bylo zmíněno, můžete si nastavit i načítání určitých tematických obrázků, neboť autoři do programu přidali algoritmus Instagramu, takže stačí zadat pouze libovolný tag a politika zmizí (pro níže uvedené obrázky to je "cemetery" a "zombiewalk").




Plugin není úplně stoprocentní (někdy se obrázky nenačtou nebo se nedokáže vypořádat s odkazy), ale je to pořád lepší než současná přehlídka. Mimochodem unpolitic.me není nijak originální, je postavený na základě unbaby.me, což funguje zcela stejně, pouze místo politiky nahrazujete otravné fotky dětí svých známých něčím příjemnějším, třeba tímto:

Peče se děťátko jak ryba


Žádné komentáře:

Okomentovat