středa 2. ledna 2013

Cirkus bude!

Nový rok volá po předsevzetích, a tak k nim jedno přihoďme - blog o podivných a děsivých věcech tohoto světa.

Poslední dobou mám totiž pocit, že se okolo mě objevuje až příliš mnoho děsivých věcí (např. toto) a cítím jistou nutkavou potřebu o nich rádoby vtipně napsat něco víc, než mi umožňuje Facebook, Twitter nebo Google+, který jsem stejně používal jen asi měsíc. Každá z těch sítí má nějaká omezení: Na Facebooku delší texty vypadají hnusně, je pro omezený okruh lidí, a navíc jeho majitel má čím dál přísnější podmínky, takže pro vtipy o holocaustu to není úplně super místo.


I ty se staň Markem 
Zuckerbergem

Co se týče Twitteru, tak ten je se svými 140 znaky nejvíc omezující a je možná dobrý pro glosy Jindřicha Šídla a falešného Karla Schwarzenberga nebo posedlé tweetování ze social media konferencí, ale rozhodně ne pro hlubokomyslné analytické sondy dnešní společnosti, které zde samozřejmě budete nacházet. Spoustu zajímavých věcí překvapivě nabízí G+ (například umí animované gify), ale tam zase chcípnul pes, takže jsem sociální sítě vyloučil a rozhodl se pro starý dobrý blog, který byl in tak v roce 2000. 

Zřizovat si blog na idnesu, tomto mozkovém trustu české společnosti, jsem zavrhl rovnou (ostatně stejně bych se musel řídit jejich kodexem) a z několika platforem vybral googlovský Blogger, který nabízí takovou míru customizace, že ho zatím můžu jen doporučit. Mimo jiné má taky mobilní verzi, takže to řeší situace, kdyby si blog - nedej bože - někdo chtěl přečíst na telefonu.

iDNES.cz, zpravodajská jednička na českém internetu

Cena domén, která se v posledních letech pohybuje výrazně níž než útrata v hospodě, a dostupnost tematické freakshow.cz určily, že to bude taky trošku institucionální. Mohlo by mě to navíc motivovat k tomu, že sem nedám pouze dva tři články, protože jakmile si najdu užitečnější zábavu, možná nenapíšu ani čárku. To ostatně uvidíme sami.


Mimo jiné (Luštěla, mrtvé děti na fotografiích, Robert Rosenberg) bych sem chtěl dát nějaký výtah toho nejhoršího o tom, co se stalo po roce 1989 z krásného seriálu Třicet případů majora Zemana. Zkoumáním jeho fanklubu, filmu, remixů a dalších pohrobků jsem se teď nějakou dobu zabýval, tak by bylo fajn podělit se o ty hrůzy i s někým dalším. Zatím si pusťte hezkou písničku.


Žádné komentáře:

Okomentovat