pátek 4. ledna 2013

Saša jede!

Jedním z mých oblíbených freaků (děkuji Lukáši Etzlerovi, že mi ukázal jeho poetiku) je Alexander Marcus, který působí jako něco mezi Josephem Goebbelsem a Michalem Davidem, ale ve skutečnosti je to německý hudební producent Felix Rennefeld.

Saša zpívá písničky a jsou to hezké písničky. Jedním z jeho prvních hitů je Papaya, což má být země, kde se mají všichni rádi. Ve skutečnosti ale skladba představuje důmyslně nastavené zrcadlo studené válce, erotickému průmyslu a dnešní drogové společnosti.



Saša se totiž nejdřív koupe v řece poblíž tohoto, což je bývalá americká radarová základna a oblíbené výletní místo berlínské hipsterské mládeže. S sebou si do vody vzal nafukovací globus (tahá ho do všech klipů a říká mu "Globi"), obleček ve stylu královna koloběžka a banány, které nápadně doplňují na břehu opuštěnou umělou vagínu (povšimněte si v čase 2:42). V závěru se pak Marcus někde v holobytě probudí ze sna, do kterého se uvedl tím, že se našlehnul jako prase.



Podobných písniček má celou řadu: určitě doporučuji Ciao Ciao Bella, kde stojí za pozornost tleskající hroch na pohovce, Hawaii Toast Song o tom, jak se vyrovnat s hlasem své matky ve své hlavě a udělat si dobrý toast, nebo minimalistický a chytlavý Homo dance. Co je tohle, už nechápu vůbec...(nenechte si ujít konec!)



Děsivější je ovšem popularita toho magora, což je mimo jiné dokladem hrůz, které Hitler v Němcích zanechal. Má vlastní vymyšlenou historii o tom, jak se jeho rodiče rozvedli a on díky tomuto traumatu vymyslel nový hudební styl "electro lore" (electro + folklore), na iTunes má asi 15 alb a pořádá skutečná (jako fakt skutečná!) turné, takže 2. února na něj můžete vyrazit do Vídně. Taky má spoustu "merče" s růžovými kalhotami a komu by to nestačilo, ať si sežene letošní film Glanz & Gloria, který je jenom a jenom o něm. Blu-ray edice samozřejmostí!



Žádné komentáře:

Okomentovat